Σελίδες

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣΗΣ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ & ΠΛΗΘΩΝΟΣ













 Για τον άνθρωπο του "σήμερα", 1660 χρόνια, είναι τεράστια χρονική απόσταση.

Τόσο ως προς τη γνώση γεγονότων, όσο ακόμη περισσότερο ως προς την κατανόηση της δυναμικής διεκδίκησης για την προστασίας αξιακών που απορρέουν από την έννοια του Ιερού.

Η Ιερότητα, το Κέντρο το οποίο διαμορφώνει την εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών προς την κατεύθυνση την οποίαν θα ακολουθήσουν, σήμερα, ως έννοια, σχεδόν μπορεί να πωληθεί
σε προσφορές σε κάποια εκπτωτική περίοδο σε πάγκους.

1660 χρόνια, είναι ένα δυσβάστακτο κενό χρόνου και χώρου στον άνθρωπο που πεθαίνει χωρίς να ξέρει γιατί έζησε.

Τόσα έτη, έχουν μεσολαβήσει από την ημέρα που ο Υπερασπιστής του Ιερού, ο Αυτοκράτορας Ιουλιανός μετέδωσε με το θάνατό του, την απόδειξη του αξιακού συστήματος που προσφέρει επίγνωση στον άνθρωπο για την ζωή του. 

571 έτη, επίσης μεσολάβησαν από τον θάνατο του Διδασκάλου Πλήθωνα Γεμιστού.

Του ανθρώπου που με τον βίο του και τον λόγο του, θεμελίωσε τον Ελληνισμό ως Επιστροφή στην οδό των Θεών, και εδραίωσε έτσι μία αδιάσπαστη γέφυρα να διανύσουμε.

Και οι δύο αυτοί Ήρωες, ως Προστάτες μας, Τιμήθηκαν στον λόφο του Αρείου Πάγου στην Αθήνα, την 26 Ιουνίου, όπως κάθε έτος, από τον Οίκο μας, με την καθιερωμένη Ιεροπραξία μας

απέναντι από τον Ναό της Θεάς Αθηνάς, υψώνοντας τις Σημαίες του Οίκου μας, του Φορέα της ΕΕΘ, και του Αυτοκράτορα, ως υπόσχεση Συνέχειας στην οδό του Ιερού που διατήρησαν οι Προστάτες του Ελληνισμού.

Για την φετινή περίσταση, παραβρέθηκαν και τέλεσαν στον χώρο του Αρείου Πάγου, μόνον Μέλη μας επιφορτισμένα για την προπαρασκευή μίας προ ημερών υποσχόμενης από εμάς ιδιαίτερης υπόθεσης για την οποίαν ο Οίκος μας εργάζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου