Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Κωνσταντινούπολη, Ρόδος, Αθήνα, Κέρκυρα, Ρώμη. 26 Ιουνίου, Τίμηση Πλήθωνος και Ιουλιανού


 Ο Οίκος του Θύρσου, την 26η Ιουνίου ακριβώς με την αυγή, Συντάχθηκε όπως ορίζεται από τον Εγκύκλιο λατρευτικό ιστό του, για να αποδώσει τις δέουσες Τιμές προς τους Ήρωες και Πρόμαχους των Εθνών, Γεώργιο Γεμιστό Πλήθων, και Φλάβιο Κλαύδιο Ιουλιανό.

Με την παρουσία τους, μας τίμησαν, Ιερείς από τον Επίσημο Φορέα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας οι οποίοι έλαβαν μέρος στην Ιεροπραξία μας.

Η φετινή περίσταση, λαμβάνει διαφορετικές διαστάσεις, καθώς οι τόσες σημαντικές ανακατατάξεις σε κάθε επίπεδο γύρω μας, δημιουργούν την επιτακτική ανάγκη να υπενθυμίζονται διαρκώς, αδιάκοπα,
τα προστάγματα των Εθνικών Παραδόσεων, ως ίσως το μοναδικό ουσιαστικό αντίβαρο στην αμετροεπή επίθεση όσων προετοιμάζουν, χωρίς να το κρύβουν, βαριές πολιτισμικές αλυσίδες, στις κοινωνίες.

Αυτό που αναλογεί στον καθένα και την κάθε μία, είναι η ευθύνη της επιλογής, για το τί θα πράξουν, ώστε να μην αφεθούν όσοι απεργάζονται ένα εφιαλτικό αύριο, να καλύψουν τα Έθνη με ένα νέο σκότος.

Πράττοντας αυτό που μας αναλογεί, το κατά δύναμιν, ο Οίκος μας, προχώρησε σε μία σειρά από ενέργειες, για να υπενθυμίσει τα Έθνη ως Ζώντα, με τις Ισχυρές Πυρές των Βωμών τους λάμπουσες.

Υψώσαμε τον Ανδριάντα του Αυτοκράτορα Ιουλιανού, αποστέλλοντας έναν μοναδικό δεύτερο και στη Νήσο της Ρόδου προς τους Αδελφούς Εθνικούς του ΥΣΕΕ Ρόδου, ως δωρεά, καθώς οπουδήποτε στον κόσμο, δεν είχε γίνει επιτρεπτό, και ομιλούμε με απόλυτη γνώση επί αυτού, να υπάρξει η δυνατότητα για να μπορέσει να αποκτήσει κάποιος, ένα αντίγραφο του Ανδριάντα αυτού.

Το Οικόσημο μας, με ένα άνθος, κατατέθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στη σαρκοφάγο του Αυτοκράτορα, με ένα μήνυμα προς κάθε παραλήπτη, και για όσους ερίζουν...ιδιοκτησίες, κατακτήσεις, θεωρούν εαυτούς
νόμιμους και μοναδικούς ιστορικούς ιδιοκτήτες, σε εδάφη όπου είτε ο χριστιανισμός, είτε το Ισλάμ, ακόμη βυσσοδομούν αρνούμενοι να αναγνωρίσουν ότι και οι δύο αποτελούν περαστικούς και άνομους κατακτητές.
Η δε νέα αναθεωρητική και προκλητική επίθεση του σύγχρονου τουρκικού κράτους, απλώς ανακυκλώνει τις ίδιες συμπεριφορές που επεδείκνυε πάντοτε.
Το μήνυμά μας, στρεφεται συμβολικά σαφώς και προς αυτό.

Στις Οδούς όπου φέρουν τα ονόματα των Προμάχων μας στην Αττική, αναρτήσαμε αφίσες, με μία υπόσχεση, και μία γνωστοποίηση, συμβολικά απέναντι στην μιζέρια των σύγχρονων δρόμων μιας παρακμάζουσας πόλης.

Με το πέρας της Ιεροπραξίας των Αθηνών, Μέλη και Φίλοι, κατευθυνθήκαμε στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών, όπου και καταθέσαμε άνθη και μία συμβολική Προσφορά, στον Βωμό των 12 Θεών, υπενθυμίζοντας παράλληλα
την υπόσχεσή μας που είχαμε δώσει προ ετών δημοσίως, ότι δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε σιωπηλά και αφανώς ώστε να γίνει ως πρέπει, και να έρθει ολόκληρος ο χώρος του Βωμού στην επιφάνεια, μετά το προ ετών αληθινό πολιτισμικό έγκλημα της καταχώσεώς του.

Ο Οίκος μας επίσης, προχώρησε στην ίδρυση του Διάκοσμου Κέρκυρας, όπου και με μία λιτή ιεροπραξία ανταπόκρισης προς των Αθηνών εκκίνησε τις δραστηριότητές του ενισχύοντας την παρουσία μας ανά την Ελλάδα.

Εξίσου σημαντική, υπήρξε η ανταπόκριση των Αδελφών μας Εθνικών της Ιταλίας, όπου σε μία ξεχωριστή Ιεροπραξία, η Παραδοσιακή Ένωση Πιετάς, σήκωσε το λάβαρο του Αυτοκράτορα πάνω από τον Βωμό τους, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τους κοινούς μας δεσμούς.

Τιμές προς τους Ήρωες, απέδωσαν εγείροντας τον Ανδριάντα και οι Ρόδιοι Αδελφοί μας, όπου τέλεσαν με μία συγκινητική Ιεροπραξία στο Όρος Αττάβυρο, στο ομώνυμο Ιερό του Πατέρα Διός.

Από την Κωνσταντινούπολη, στη Ρόδο, στην Αθήνα, στην Κέρκυρα, στην Ρώμη. Η 26η Ιουνίου αυτού του Ενιαυτού, ολοκληρώθηκε.
Οι επιβώμιες Πυρές μας, αποτελούν την υπόσχεση μας, ότι θα σηκώσουμε εκ νέου τα Έθνη στους Τρόπους που ορίζουν οι Αρετές μας και οι Παραδόσεις μας.

Οίκος Ελλήνων Εθνικών Θύρσος                                                 
                                                   


                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου