Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Στις κολυμβήθρες του Σιλωάμ ξεπλένεις όσους χριστιανισμούς θες, αλλά δεν χωράει ο Ελληνισμός

(Επιστολή προς την ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικός Κύρηξ", για το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.)

http://www.ekirikas.com/%CE%B7-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B5%CF%82/


Διαβάζοντας το άρθρο - ομολογίας πίστεως του πρώην και πάλαι ποτέ πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, μπορεί να μην αναρωτιόμαστε καθόλου γιατί ένας χριστιανός ή ένας μονοθεϊστής γενικότερα επιλέγει να έχει όποια πίστη θέλει, αλλά συνεχίζει να μας προκαλεί εντυπώσεις για το πόσο άνετα χρησιμοποιούν και κακομεταχειρίζονται τον Ελληνισμό και αποσπάσματα της αυθεντικότητας των εννοιών του, για να ξεπλύνουν αγχωμένα τον ερημοποιητή Ιουδαϊσμό που κατά ουσία ασπάζονται και δεν θέλουν να ομολογήσουν.
Ο κύριος Σαμαράς, στο παρελθόν, έχει αποδείξει το αυτό άγχος του, για την σχέση Ελληνισμού και χριστιανισμού, όταν ως υπουργός πολιτισμού, είχε υποπέσει σε λάθη ολκής, όπως επί παραδείγματι, του να διοργανώσει «αγιασμό» στο Μουσείο Ακροπόλεως, στα σπασμένα κατά κύριο λόγο από τους προπάτορες ομόθρησκούς του λάφυρα πολιτισμικού πολέμου, δηλαδή στα των Εθνικών Ελλήνων τα Αγάλματα, τα γεμάτα «δαιμόνια» συμφώνως την πίστη του, όπως επίσης και στο να συναινέσει στη λογοκρισία του ντοκυμαντέρ του σκηνοθέτη Γαβρά όπου αφαιρέθηκαν οι σκηνές της σύλησης του Ναού της Παλλάδος Αθηνάς από τους χριστιανούς, και που επανήλθε μόνον μετά την κατακραυγή που προκάλεσε σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο η τότε κίνησή.
Θυμάται άλλωστε καλά πιστεύουμε ο κύριος Σαμαράς ότι οι Εθνικοί είχαμε τότε δυναμικά παρέμβει ως προς αυτό.  
Ο κύριος Σαμαράς, στο άρθρο του, προσπαθεί να συνθέσει ένα εγκώμιο για τον χριστιανισμό, αλλά καταλήγει να συνθέτει ένα ρέκβιεμ.
Επικαλείται ένα «μπόλιασμα» (sic)  χριστιανισμού με την Ελληνική Εθνική Κοσμοθέαση, και επαινεί τους «πατέρες» της εκκλησίας για την πράξη τους αυτή, αλλά δεν μας αναφέρει, και ελπίζουμε να μην το ξεχνάει και ο ίδιος, πώς συνέβη αυτός ο παρά φύση συγκερασμός της Φιλοσοφικής οπτικής του Ελληνισμού με το άτεγκτο, δογματικά αμετακίνητο και θρησκευτικά παράδοξο ιουδαϊκό μόρφωμα. Δηλαδή με τη βία και την επιβολή.
Επίσης, καθόλου δεν μας αναφέρει τις επιπτώσεις που είχε για τον Ελληνισμό αυτό το «μπόλιασμα», δηλαδή τις αμέτρητες καταστροφές, τις εξοντώσεις ανθρώπων, Ελλήνων και μη, που δεν επιθυμούσαν να βουτηχτούν βιαίως στη κολυμπήθρα του Σιλωάμ, καθώς και το πιο σημαντικό από όλα, την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του Εθνικού αυτοπροσδιορισμού στη βάση των αυθεντικών Πολιτισμικών καταβολών, και την απώλεια της ίδιας της ταυτότητας του Ελληνισμού μέσα σε ρόμπες πορφυρογέννητων και βυζαντινά ράσα. 
Για τη σχέση των κοσμικών πολιτειακών καθεστώτων και μονοθεϊσμού, που και πάλι κάνει άλματα αποτοξίνωσης ο πρώην πρωθυπουργός, πιστεύουμε ότι μόνον οι εθελούσια τυφλοί μπορούν να συμφωνήσουν μαζί του, καθώς είναι γνωστή η έχθρα των μονοθεϊστικών ιερατείων, και φυσικά και των ορθοδόξων, προς κάθε τι κοσμικό ή ελευθεριακό, και πόσο μάλλον αρνούμενο την σύμπλευση μαζί του. Στην αποκαλούμενη «Κυριακή της ορθοδοξίας», τα τροπάρια μίσους προς τον Ελληνισμό που ψέλνονται για να αγάλλονται οι… μπολιαστές, και που μέχρι και ο πρώην αρχηγός του Ελληνικού Κράτους, ο κύριος Κωστής Στεφανόπουλος στηλίτευσε δημοσίως, βρίσκονται οι καρποί του μπολιάσματος αυτού που θαυμάζει και επαινεί ο πρώην πρωθυπουργός.
Η Ιστορική διαδρομή του χριστιανισμού είναι εγχάρακτη με σταυρουδάκια και σφυριές πάνω στον Ελληνικό Πολιτισμό. Το Ισλάμ, ακολουθεί δυναμικά και καλά μαθητευόμενο τα βήματά του.
Το κατά πόσον ο χριστιανισμός τέλος, τίμησε ή εξωράισε το Αξιακό του Ελληνισμού, και κυρίως τις Αρετές του, το αφήνουμε στην κρίση όσων ερευνούν και διαμορφώνουν την πραγματικότητα τους, αποδεχόμενοι την έρευνα. Προτείνουμε το «Πηδάλιον», έναν καθώς πρέπει «οδηγό αξιακού» για κάθε πιστό μονοθεϊστή.  

Οίκος Ελλήνων Εθνικών 
Θύρσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου