Σελίδες

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Το χτίσιμο της Αγίας Σοφίας και οι τελευταίοι Παγανιστές της Νέας Ρώμης - Έκδοση με δωρεάν ανάγνωση


 Είχαμε υποσχεθεί ότι εντός του Μαρτίου θα επιστρέφαμε με μία σημαντική έκδοση από το ψηφιακό τμήμα εκδόσεών μας, και σήμερα τηρούμε ότι υποσχεθήκαμε.

Μία έκδοση που φέρνει επιπλέον πληροφορίες και δυνατότητες έρευνας για όσους από εμάς συνεχίζουμε να αναζητούμε προς κάθε κατεύθυνση και σε κάθε δυνατό σημείο την αδιάκοπη - αλλά και την εν πολλοίς αφανή- συνέχεια των Εθνικών Παραδόσεων μας. Των προσώπων και των έργων τους, που έγινε με κάποιο τρόπο η καταγραφή τους, και που διατήρησαν αδιάσπαστη την γραμμή έως και σήμερα.

Γνωρίζουμε, ότι η έννοια της αδιάσπαστης συνέχειας, συναντά αρνήσεις .
Δεν έχουμε ωστόσο κάποια έννοια που φέρουμε βαρέως, ώστε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τη γνώμη σε όσους δεν επιθυμούν να μελετήσουν προσεκτικά.

Όπως αναφέρεται και εντός του προλόγου, "Στην εποχή της τυραννίας της εικόνας που καταργεί χίλιες λέξεις αντί να θέλει να τις εννοεί,αποτελεί επένδυση πνεύματος η μελέτη..." και σε αυτό στεκόμαστε. Να συνεχίσουμε τη μελέτη μας και τις προσπάθειές μας.


Ο συγγραφέας, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο κ. Αντώνιος Καλδέλλης, μας παραχώρησε την άδεια του- και τον ευχαριστούμε εγκαρδίως για αυτό- ώστε να διαθέσουμε προς ανάγνωση δωρεάν, ένα εξέχον άρθρο του, το οποίο και πρώτο εκδόθηκε το "2013" στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Late Antiquity, (Τόμος 6, Αριθμός 2, Φθινόπωρο 2013 John Hopkins University Press) και το οποίο πραγματεύεται τις προσπάθειες των Εθνικών της Νέας Ρώμης, κατά τα χρόνια που χτιζόταν το τέμενος της "Αγίας Σοφίας" να επιβιώσουν σε ένα ιδιαίτερα εχθρικό περιβάλλον. 

Είναι χαρά μας λοιπόν η δυνατότητα διάθεσης των πληροφοριών και των στοχασμών του
αγαπητού κ. Καλδέλλη. 

Ευελπιστούμε, ότι στις επόμενες ημέρες, τόσο κατά τον Μάρτιο, όσο και τον μήνα Απρίλιο,
να επανέλθουμε με επιπλέον σημαντικά νέα, και ευχάριστες ανακοινώσεις.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου