Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Η καταστροφή ενός Εθνικού Ιερού της Πολωνίας στην Ευρώπη που πασχίζει να Θυμηθεί τον εαυτό της

 


Μ
πορεί στην Ελλάδα, να είμαστε τρόπω τινά "συνηθισμένοι" στην "ιδέα"

ότι είναι "γεγονός" ένα παμφάγο και πλήρως δικτυωμένο ιερατείο να διοικεί με πολλούς τρόπους
και μέσα το Ελλαδικό κράτος, είτε μέσα από την διαχείριση της Παιδείας, είτε από απευθείας πλούσια χρηματοδότηση με χρήματα όλων των φορολογουμένων,(ακόμη και όσων δεν είναι εγγεγραμμένοι ακόλουθοι), είτε με τη διαχείριση real estate ακινήτων, είτε με την επιρροή επί ενός μεγάλου τμήματος των ψηφοφόρων από το "ποίμνιο" με τα ανάλογα ανταλλάγματα, και πολλά άλλα γνωστά, για να μην μακρηγορούμε.

Και φυσικά, είμαστε εξίσου "συνηθισμένοι", στο διαρκές θρησκευτικό παραλήρημα τους, όπου τα Εθνικά Λατρευτικά Σεβάσματα της αυτόχθονας Ελληνικής Παράδοσης, καθυβρίζονται σε κάθε ευκαιρία και αποκρούονται με ποικιλία τρόπων.

Ακόμη και με την απόπειρα καταστροφής και εξαφάνισης Ιερών και σεβασμάτων που απέμειναν ακόμη ως λείψανα από τη φθορά και τη λήθη.Πολλοί ίσως, έχουν την εντύπωση, ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου κυριαρχούν άλλες όψεις της ίδιας μονοθεϊστικής αντίληψης, έχει επέλθει μία εκκοσμίκευση ή μία τροποποιημένη ανεκτικότητα έστω, αφού βομβαρδιζόμαστε συχνά-πυκνά με εικόνες και ειδήσεις παραδειγματικές.

Όπως πρόσφατα, με την επίσκεψη του πάπα στον Καναδά, με τη δημόσια "Συγγνώμη" του, προς τους Ιθαγενείς Ινδιάνους, για τα μαρτύρια και τους μαζικούς θανάτους, με τους ανάλογους τάφους, από το αναγκαστικό παιδομάζωμα, όπου πιστοί καθολικοί κληρικοί διέπρατταν σε πλήρη συνείδηση, αφού το έγκλημα των παιδιών, ήταν ότι παρέμεναν ανεπίδεκτα μαθήσεως, παραμένοντας προσκολλημένα στα Προγονικά τους Έθη. 

Το κόλπο μίας δημόσιας συγγνώμης, δεν αναιρεί σε απολύτως τίποτε το πρωταρχικό και ουσιώδες δόγμα περί κυριαρχίας του "ενός και μοναδικού Θεού".

Κατά τον ίδιον τρόπο, κάθε παρακλάδι της ερημικής αντίληψης του Θείου, όπως και το Ισλάμ, δεν πρόκειται να ανακαλέσει και να τροποποιήσει αυτό το "ιερό χρέος", όπως πηγάζει από την πυρηνική δογματική αρχή, αλλά απλώς αναμένουν τις σωστές ιστορικές συγκυρίες ώστε να εκφραστούν και να επιδράσουν. Το ομολογούν άλλωστε σε κάθε ευκαιρία, όπως στο Βέλγιο, στην Αγγλία και αλλού, με δημόσιες δηλώσεις από ηγετικά στελέχη τους.

Το Ξόανο του Θεού Περούν, όπως ήταν πριν την καταστροφή του


Στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, και συγκεκριμένα στην Πολωνία, είχαμε πρόσφατα ένα ακόμη παράδειγμα της αυτής περί Θείου αντίληψης, από πρόσωπα όπου φρόντισαν να επιτεθούν, εις διπλούν, και να συλήσουν ένα Ιερό της Εθνικής Σλαβικής Θρησκείας των Πολωνών, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τις διαρκείς προθέσεις τους.

Το Ιερό, στο οποίο είχε ανεγερθεί Ξόανο του Θεού Περούν, από το "2016", και αποτελούσε τόπο επισκέψεων προς απόδοση λατρείας από ολόκληρη την Πολωνία, καθώς και σημείο επισκέψεως για τους ορειβάτες, βρίσκεται στην κορυφή σχεδόν του εξίσου Ιερού Όρους της Προγονικής Παράδοσης των Εθνικών της Πολωνίας, το Σλέζα, δέχτηκε την αναμενόμενη επίσκεψη των όντων της Ερήμου.
Συγκεκριμένα:

Την πρώτη φορά, αποκαθήλωσαν βιαίως και έριξαν από τη θέση του το Ξόανο, το οποίο κύλησαν προς τις παρακείμενες πηγές, αφήνοντάς το χτυπημένο και έκθετο στο νερό.

Οι Εθνικοί λατρευτές, της κοινότητας Ślężańscy το αποκατέστησαν στην αρχική του θέση και το συντήρησαν φροντίζοντας ώστε να αποκαταστήσουν την όψη του από φθορές, χωρίς να εγείρουν κάποιο θέμα δημοσίως, αφού είχαν υποψίες αλλά όχι αποδείξεις.

Όμως, εκ νέου πλέον, πριν από λίγες μόνον ημέρες, κατά την εκ νέου επίσκεψη Εθνικών στο Ιερό, διαπιστώθηκε ότι το Ξόανο του Θεού Περούν, λείπει εντελώς. Ένα μονοκόμματο ξύλινο γλυπτό περίπου 70 έως 100 κιλών, τοποθετημένο σε πολύ δύσβατη περιοχή, απλώς..."χάθηκε". 

Όπως οι ίδια η Κοινότητα των Εθνικών αναφέρει εύστοχα: "φαίνεται ότι το μήνυμα είναι, ότι δεν υπάρχει χώρος για τους Εθνικούς στο βουνό".

Είναι προφανές, ότι χρειάστηκε οργανωμένη δραστηριότητα πολλών ατόμων, ώστε να απομακρυνθεί το Ξόανο και, προφανώς, να καταστραφεί, ή ότι άλλο είχαν κατά νου να το κάνουν όσοι το πήραν. Ακόμη και αν έπεσε θύμα κάποιου...συλλέκτη για το σπίτι του, απίθανο μεν αλλά το αναφέρουμε, και πάλι, η ευκολία επιλογής  της σύλησης ενός γνωστού χώρου λατρείας, αν έτσι έχει γίνει, είναι απόρροια της αντίληψης που γεννά ο ατομισμός και η έλλειψη ενσυναίσθησης , πράξεις ως προϊόντα της ίδιας ερημοποιητικής μηχανής.

Η Κοινότητα των Πολωνών Εθνικών, κάλεσε τα μέλη και τους λατρευτές που συνασπίζονται μαζί της,να απέχουν από οποιαδήποτε τυχόν απόπειρα ανταπάντησης, αφού ο θυμός είναι μεγάλος, με ένα εύστοχο, όχι εύπεπτο, αλλά ουσιώδες και, όχι άδικα, οργισμένο επίλογο:

"Η απόδοση δικαιοσύνης, είναι η ευχαρίστηση των Θεών".


Πάνω στα δάκρυα του πάπα, ως καύσιμο, στις δικαιολογίες για "ψυχολογικά προβλήματα" των "αναγορευμένων μαρτύρων του Αλλάχ" που συχνά-πυκνά σπέρνουν θάνατο στην Ευρώπη-και όχι μόνον, με την ιαχή Αλλαχού Άκμπαρ, ως προσάναμμα, και στην απόλυτη χειριστικότητα των ορθόδοξων ιερατείων προς τους πολιτικούς άρχοντες, ως πολιτισμικούς μάγειρες, συνεχίζεται απρόσκοπτα και στο σήμερα, από αιώνες, το ανίερο μαγείρεμα της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, που ευτυχώς διατηρεί ακόμη ως ανάμνηση, όσο ονειρεύεται τους εφιάλτες της, κάθε Παραδοσιακή όψη της πολυεθνίας της.

Όπου εγείρονται Ξόανα του Περούν, Βωμοί και Ιερά του Διός, χέουν σπονδές προς τον Πανεπόπτη Όντιν, ηχεί το Κέρας στα Άλση για τον Κερνούνο, και η Ιερά Άρκτος λατρεύεται στις λίμνες του Βορρά,εκεί, θα συνεχίζουμε να τροφοδοτούμε με ζωή τους τόπους μας.

Φυσικά, εκφράζουμε και δημοσίως την αλληλεγγύη μας προς τους Αδελφούς Εθνικούς της Πολωνίας,
ελπίζοντας στην γρήγορη αποκατάσταση του Ιερού τους.


Οίκος Έλληνων Εθνικών - Θύρσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου