Σελίδες

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Γιατί η Τουρκία θέλει να εισβάλει στα Ελληνικά νησιά. Από το Gatestone Institute

Όσο εντός της χώρας μας, ο πολιτικός κόσμος, ασχολείται με οποιοδήποτε άλλο θέμα, όπως για παράδειγμα τον πόνο του πρώην πρωθυπουργού για τη διάδοση και νομιμοποίηση των "ελαφρών" ναρκωτικών, τα επιδόματα ενοικίου βουλευτών και υπουργών, τις επιχειρηματικές λαμογιές των καναλαρχών, των φαρμακοβιομηχάνων και των υποτακτικών τους, τα πρωταθλήματα για τις σωβρακοφανέλες των ΠΑΕ και ΚΑΕ των επιχειρηματιών φίλων/αντιπάλων πολιτικών, και τόσα άλλα που μας έχουν περιλούσει με την οσμή του υπονόμου να έχει κατακλύσει την πραγματικότητα μας, εμείς, θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στην επικέντρωση των προσπαθειών μας για μία ελάχιστη δυνατή ενημέρωση και δραστηριότητα σε ότι αφορά το ίδιο το μέλλον αυτού του τόπου και της ίδιας μας της βιολογικής ύπαρξης.
Σήμερα λοιπόν, το πλέον γνωστό ,και στην Ελλάδα εσχάτως, Gatestone Institute, ανέβασε ένα συνοπτικό άρθρο για την Τουρκική πολιτική, η οποία μας αφορά. Άμεσα. Από προχθές θα λέγαμε.
Θα μπορούσε αυτό το άρθρο, να καυτηριάζει με πολλά στοιχεία, ήδη γνωστά, την εγκληματική δράση της Τουρκίας στην Συρία. Την αδράνεια της Δύσης, ή και την αδιαφορία της, για το ότι το τελευταίο κοσμικό καθεστώς των Αράβων δέχεται επίθεση από την αιχμή του δόρατος του Ισλάμ αυτή τη στιγμή. Κάνει κάτι άλλο όμως. Διαβλέπει τις ολέθριες στιγμές που πλησιάζουν για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Ιδιαίτερη μνεία, στο ότι το άρθρο έχει συνταχθεί από μία Τουρκάλα δημοσιογράφο, κάτοικο Αμερικής, -προφανώς αν θέλει το κεφάλι στους ώμους της η γυναίκα- και που ο πλέον
"καλοπροαίρετος" με κουμπαριές και άλλα ευτράπελα, αναγνώστης-αντίπαλός της, θα δυσκολευτεί πολύ ώστε να αντικρούσει τα γραφόμενά της.
Ο κόσμος της τζιχάντ και της ημισελήνου του τρελού Άραβα, γνήσιο τέκνο και αυτός της πολιτισμικής ερημοποιητικής μηχανής, ξεδιπλώνεται, ξανά, μπροστά στα μάτια μας.


Η στάση μας ως Εθνικοί, και το γρηγορότερο, στο σύνολο των Πολιτών αυτής της χώρας που ονομάζεται Ελλάδα, οφείλει να είναι τέτοια, που θα γίνει αντιληπτή στη γλώσσα και στη νοοτροπία των μανιακών της ανατολικής όχθης του Αιγαίου Πελάγους.
Καμία, μα καμία παραχώρηση.
Θα επανέλθουμε επί τούτου. Σύντομα
Οίκος Ελλήνων Εθνικών "Θύρσος"


......................................................................................................................................

"..
Υπάρχει ένα θέμα σχετικά με το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, “Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και της αντιπολίτευσης , το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), για οποίο βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία: Η κατάδειξη ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν κατεχόμενο τουρκικό έδαφος και πρέπει να ανακαληφθούν. Τόσο ισχυρή είναι αυτή η αποφασιστικότητα ώστε οι ηγέτες και των δύο πλευρών απειλούν ανοιχτά να εισβάλουν στο Αιγαίο.

Η μόνη διαμάχη στο ζήτημα είναι είναι για το ποιος είναι ο πιο ισχυρός και πατριωτικός και θα έχει το θάρρος να πραγματοποιήσει την απειλή κατά της Ελλάδας. Ενώ το CHP κατηγορεί το ΑΚΡ το κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι επιτρέπει στην Ελλάδα να καταλαμβάνει τουρκικά εδάφη, το ΑΚΡ επιτίθεται στο CHP, το ιδρυτικό κόμμα της Τουρκίας, για το ότι επέτρεψε στην Ελλάδα να λάβει τα νησιά μέσα από τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1924, στις τουρκο-ιταλικές συμφωνίες του 1932 , και στη Συνθήκη του Παρισιού του 1947, οι οποίες αναγνώρισαν τα νησιά του Αιγαίου ως ελληνική επικράτεια.

Το 2016, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία "παρέδωσε" τα νησιά που "ήταν κάποτε δικά μας" τα οποία βρίσκονται "σε απόσταση φωνής". "Υπάρχουν ακόμα εκεί τα τζαμιά μας, τα ιερά μας", ανέφερε, αναφερόμενος στην οθωμανική κατοχή των νησιών.

Δύο μήνες νωρίτερα, στο «Συνέδριο για τη Νέα ασφαλεία της Τουρκίας,» ο Ερντογάν δήλωσε ότι:
«Η Λωζάνη ... ποτέ δεν αποτελούσε ένα ιερό κείμενο. Φυσικά, εμείς θα συζητήσουμε και θα αγωνιστούμε για να έχουμε ένα καλύτερο ..» Στη συνέχεια, τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν χάρτες και φωτογραφίες των νησιών του Αιγαίου, αποκαλώντας τα ως την επικράτεια που "ο Ερντογάν λέει ότι δώσαμε στη Λωζάνη".

Για να γίνει πραγματικότητα ο απώτερος στόχος του, να αφήσει πίσω μια κληρονομιά που θα ξεπεράσει όλους τους προηγούμενους Τούρκους ηγέτες, ο Ερντογάν έχει θέσει ως αντικειμενικούς στόχους, για το έτος 2023, στην 100η επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, και στο 2071, στην 1000η επέτειο του έτους 1071 από τη μάχη του Μαντζικέρτ, στην οποίαν Τούρκοι μουσουλμάνοι τζιχαντιστές από την Κεντρική Ασία νίκησαν τις Ελληνικές Βυζαντινές δυνάμεις στα αρμενικά υψίπεδα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Η ιδέα πίσω από αυτούς τους στόχους είναι η δημιουργία μίας εθνικιστικής συνοχής που θα επιτρέψει την  προσάρτηση περισσότερων εδαφών στην Τουρκία.
 Ωστόσο, για να αλλάξει τα σύνορα της Τουρκίας, ο Ερντογάν πρέπει να αλλάξει ή να ακυρώσει τη Συνθήκη της Λωζάνης. Κατά ειρωνικό τρόπο, πριν από την διήμερη επίσημη επίσκεψη του στην Ελλάδα τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποιά παρουσιάστηκε ως μια -νέα εποχή στις τουρκοελληνικές σχέσεις-, ο Ερντογάν είπε στους Έλληνες δημοσιογράφους ότι η Συνθήκη της Λωζάννης χρειάζεται να αναθεωρηθεί. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, η πρώτη επίσημη επίσκεψη Τούρκου αρχηγού Κράτους σε 65 χρόνια, ο Ερντογάν επανέλαβε το “μάντρα” του, ότι η Συνθήκη της Λωζάννης πρέπει να αναθεωρηθεί.



Τον επόμενο μήνα, ο Ερντογάν στοχεύοντας τον αρχηγό του CHP Κεμάλ Κιλιτζάρογλου,κατηγόρησε παλι το κόμμα για την υπογραφή της Συνθήκη της Λωζάννης που παρέδωσε τα νησιά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. "Θα μιλήσουμε στο έθνος μας για αυτό", δήλωσε ο Ερντογάν.
Η δήλωση αυτή σημαίνει, ότι ο Ερντογάν δέχεται ότι τα νησιά ανήκουν νόμιμα στην Ελλάδα.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή , ο ίδιος αποκαλεί την ελληνική κατοχή των εδαφών «εισβολή» - προφανώς επειδή τα νησιά βρισκόντουσαν κάποτε εντός των συνόρων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας - και τώρα θέλει πίσω.

Εν τω μεταξύ, το CHP διατηρεί εξίσου επιθετική ρητορική, με τον Κιλιτζάρογλου να λέει εντός του τουρκικού κοινοβουλίου ότι η Ελλάδα έχει «καταλαβει» 18 νησιά. Όταν ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε χαρακτηρίσει ως «μη ανεκτή» αυτή τη δήλωση, ο αναπληρωτής αρχηγός του CHP για τις εξωτερικές υποθέσεις, ο Οζτουρκ Γιλμαζ, απάντησε ότι: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να δοκιμάζει την υπομονή μας.» Ο Γιλμάζ δήλωσε ακόμη ότι «η Τουρκία σημαίνει πολλά περισσότερα από την κυβέρνηση της» και ότι κάθε Έλληνας υπουργός ο οποιος προκαλεί την Τουρκία, θα «χτυπηθεί με μια βαριοπούλα στο κεφάλι ... Αν [ο Καμμένος] εξετάσει την ιστορία, θα δει πολλά παρόμοια παραδείγματα . "

Η ιστορία είναι στην πραγματικότητα γεμάτη με παραδείγματα Τούρκων που πραγματοποίησαν δολοφονικές επιθέσεις κατά των Ελλήνων της Ανατολίας. Σε μία από τις περίπτωσεις, κατά τη γενοκτονική επίθεση προς τους Έλλήνες και τους Αρμενίους χριστιανούς στη Σμύρνη το 1922 υπερτονίστηκε σε ομιλία του ενώπιον του κοινοβουλίου από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τον επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικό Κίνημα (MHP)

“Αν [οι Έλληνες] θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα - αν νιώθουν ότι θέλουν να τους κυνηγήσουν ξανά - είναι ευπρόσδεκτοι. Το Τουρκικό έθνος είναι έτοιμο και έχει την πίστη να το πράξει ξανά. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στην Ελληνική Κυβέρνηση, τί συνέβη το 1921 και το 1922. Αν δεν βρίσκεται κάποιος να τους το εξηγήσει, ξέρουμε πώς να πέσουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο, ως βροχή από τον ουρανό σαν μια ευλογημένη νίκη και να διδάξουμε ιστορία στους φορείς του ahl al σάλιμπ [τους ανθρώπους του σταυρού] ξανά ».

Οι Τούρκοι προπαγανδιστές έχουν επίσης στρεβλώσει τα γεγονότα για να προσπαθήσουν να απεικονίσουν την Ελλάδα ως τον επιτιθέμενο. Ο Ουμίτ Γιαλίμ, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για παράδειγμα, δήλωσε ότι "«η Ελλάδα έχει μετατρέψει τα υπό ελληνική κατοχή νησιά σε οπλοστάσια και στρατιωτικά φυλάκια τα οποία η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει στο μέλλον σε στρατιωτική δράση απέναντι στην Τουρκία.»

Τούρκοι πολιτικοί, όλοι δείχνουν να έχουν τα δικά τους κίνητρα για την εμμονή τους με τα νησιά: Παραδοσιακός τουρκικός επεκτατισμός, εκτουρκισμός των Ελληνικών εδαφών, νεο-οθωμανισμός και την ναυαρχίδα της κατάκτησης του Ισλάμ- την τζιχάντ. Υπάρχουν επίσης στρατηγικοί λόγοι για την επιθυμία τους να εισβάλουν στα νησιά, κάτι που μπορεί να γίνει κατανοητό από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τουγκρούλ Τουρκές για τον έλεγχο της Κύπρου από το 1974:

«Υπάρχει αυτή η παραπληροφόρηση ότι η Τουρκία ενδιαφέρεται για την Κύπρο επειδή υπάρχει μια τουρκική κοινότητα εκεί ... Ακόμα κι αν δεν ζούσαν Τούρκοι στην Κύπρο, η Τουρκία θα εξακολουθούσε να έχει ζήτημα με την Κύπρο ζήτημα και δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να το εγκαταλείψει.»

Η ίδια στάση και νοοτροπία ισχύουν και για τα νησιά του Αιγαίου. Αν και η Τουρκία ξέρει ότι τα νησιά είναι νομίμως και Ιστορικώς Ελληνικά, οι τουρκικές αρχές θέλουν να τα καταλάβουν και να τα  τουρκοποιήσουν, και κατά πάσα πιθανότητα να επεκτείνουν περαιτέρω την εκστρατείας εκμηδένισης των Ελλήνων, όπως έκαναν στην Ανατολία από το 1914-1923 και μετά. Η καταστροφή οποιασδήποτε πολιτισμικής ανάμνησης που υπήρχε στη Μικρά Ασία, μία Ελληνική γη έως και την τουρκική εισβολή του 11ου αιώνος είναι σχεδόν ολοκληρωτικη.Υπάρχουν σήμερα λιγότεροι από 2.000 Έλληνες στην Τουρκία.




Δεδομένου ότι η Τουρκία εισέβαλε με αγριότητα στην Κύπρο το 1974, οι σημερινές απειλές κατά της Ελλάδος - και από τις δύο άκρες του πολιτικού φάσματος της Τουρκίας - δεν πρέπει να ληφθούν ελαφρώς από τη Δύση. Η Ελλάδα είναι η γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού. Συνορεύει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάθε επίθεση εναντίον της Ελλάδας πρέπει να αντιμετωπίζεται ως επίθεση κατά της Δύσεως. Είναι καιρός για τη Δύση, η οποία παρέμεινε σιωπηλή μπροστά στις τουρκικές φρικαλεότητες, να σταθεί απέναντι στην Άγκυρα.



Πρώτη δημοσίευση και αποκλειστικά δικαιώματα: Gatestone Institute
https://www.gatestoneinstitute.org/11954/turkey-threats-greek-islands

Από την Ουζάι Μπιουλούτ Τούρκο δημοσιογράφο που εργάζεται στην Ουάσιγκτονhttps://twitter.com/UzayB
Μετάφραση στην Ελληνική γλώσσα: Ευάγγελος Κιούσης για τον Οίκο Ελλήνων Εθνικών “Θύρσος”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου