Σελίδες

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Να διαταράσσουμε την ησυχία



 

Η χθεσινή μας ανακοίνωση σχετικά με την ανάγκη βοήθειας προς πυρόπληκτους ανθρώπους και ζώα, βρήκε άμεση απόκριση από Μέλη και Φίλους στην Ελλάδα και από χώρες του εξωτερικού (Αμερική, Ελβετία, Βραζιλία, Μάλτα, Γερμανία) τους οποίους και ευχαριστούμε δημοσίως, οπότε σήμερα, 13/8, παραδόθηκαν από εμάς σημαντικές ποσότητες αγαθών σε τρόφιμα, φάρμακα, είδη υγιεινής, στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού, και σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα της Πολιτικής Προστασίας, θα αποδοθούν προς βοήθεια και ανακούφιση των πληγέντων.


Με τα τελευταία γεγονότα να καταγράφονται δράττουμε την ευκαιρία να αναφέρουμε σε λίγες παραγράφους, αναγκαίες κατά τη γνώμη μας επισημάνσεις και παρατηρήσεις, περιγραμματικά στη σχέση ημών με την κοινωνική κατάσταση.

 Ακριβώς επειδή είναι πασιφανές ότι τα τελευταία πολλά χρόνια, η ποιότητα της ζωής των ανθρώπων στην Ελλάδα διολισθαίνει και υποβαθμίζεται διαρκώς, όπως και οι ίδιοι οι άνθρωποι δείχνουν να έχουν απωλέσει σημαντικές ποιοτικές στάθμες τους, και δεν αναφερόμαστε σε υλικά αγαθά, αλλά σε πνευματική επάρκεια, είναι μονόδρομος το να διατηρηθεί το ελάχιστο ικανό δυναμικό από πλευράς όσων επιμένουμε να συντασσόμαστε στο αξιακό των εθνικών μας Παραδόσεων.

Είναι ίσως πιο σημαντικό από ότι ήταν πριν χρόνια, διαρκώς "να διαταράσσουμε την ησυχία" γύρω μας και σε κάθε κατεύθυνση, λόγω και έργω, να διασαλεύουμε την διάπλατα κυρίαρχη οργανωμένα σχεδιασμένη ή μη αταξία με τάξη, τον ατομισμό που κυριαρχεί ως μοντέλο ζωής με την Κοινοτική δύναμη, την απραξία που καλλιεργείται, με Ενέργειες, την επιβολή του εφήμερου και του ανικανοποίητου, με θεμελιώσεις Ιερότητας.

Είναι ακόμη πιο σημαντικό ίσως από ότι ήταν στα περασμένα έτη, όχι μόνον στο να "δίνουμε το παράδειγμα", αλλά να αποδεικνύουμε τις λύσεις, όντας φορείς τους. 

Οι λυπηρές δηλώσεις απογοήτευσης οργής και απελπισίας στα όποια δυσάρεστα γεγονότα, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε το ουσιαστικό από μόνες τους εκτός από μία στιγμιαία καταγραφή, ούτε θα προσφέρουν ποτέ.

Η αποφασισμένη, οργανωμένη και πειθαρχημένη Κοινότητα, μπορεί να αλλάξει τα πάντα σε ιστορικούς όρους.

Ας είναι το παρόν μήνυμα μία υπενθύμιση προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου