Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Συμπόσιο και ολοκλήρωση Τιμητικών Πράξεων

Ολοκληρώθηκαν οι Τιμητικές εκδηλώσεις του Οίκου μας προς Τιμήν του Αυτοκράτορα Ιουλιανού
και του Πλήθωνος Γεμιστού, με την πραγματοποίηση του Θερινού Συμποσίου μας.


Η ειδησεογραφία στις διάφορες τακτικές ή άτακτες στήλες της, δεν είχε την παραμικρή αναφορά  απολύτως, για τη Μνήμη των δύο ανδρών που το έργο τους, εκτός από ένα ακριβό στολίδι που αποτέλεσε στον Πολιτισμό, διαπέρασε κάθε εμπόδιο ως το σήμερα, και από εδώ προς το αύριο,
κάθε εποχή. Μέσα στις χιλιάδες αναρτήσεις, στις οποίες στριμώχνεται και σπρώχνεται ο σημερινός άνθρωπος, ώστε να ακουμπήσει κάποιου το φθηνό και κουρασμένο συνειδησιακό του, ποιος από τους ασθενείς στο πνεύμα θα του προσφέρει και θα του υπενθυμίσει τον δρόμο της απελευθέρωσης και της πραγμάτωσης;

Οι δύο Στεφανωμένοι άνδρες της Ιστορίας, φρόντισαν, ο καθένας στο χρόνου του, να υπερκεράσουν τα ανάλογα σκότη της εποχής τους, και να αντιμετωπίσουν με γενναιότητα και ανθρωπιά το σκέπαστρο που κάλυπτε την κάποτε υπερήφανη πολιτισμένη γη τους. Ταυτόχρονα, γονιμοποίησαν το ίδιο το μέλλον και γέννησαν μία ατελείωτη γραμμή υπερασπιστών και συνεχιστών τους.
Αποτελούμε και εμείς οι ίδιοι στον Οίκο μας, πνευματικά δημιουργήματα τους, και όσοι βρίσκονται στα πιο καίρια και ουσιώδη σημεία αναφοράς με κατεύθυνση προς το διηνεκές μέλλον, έχουν ήδη διαφυλάξει καλά τους θησαυρούς της παρακαταθήκης τους.
Ο καθένας μας, όπως μπορεί, από όποια θέση και αν βρίσκεται, και για όσο οι Μοίρες του το επιτρέπουν, θα συνεχίσει να δίνει πορεία στη Στόχευση τους.
Αυτό που ψάχνουν οι άνθρωποι με διψασμένο το Πνεύμα τους, τα παραδείγματα όπου οδηγούν τον Άνθρωπο στην κάλλιστη σχέση του με τον Κόσμο, στη Σύνδεση του με τα Ολύμπια Πεδία και στην συνολική Ζεύξη με το γίγνεσθαι του πεδίου των θνητών, το πραγμάτωσαν οι Τιμημένοι Ήρωές μας.
Δεν αποτελεί ο βίος τους, μία "ρομαντική" ευχή, κάποια παιδιάστικη κρυψώνα να αρνηθούμε την πραγματικότητα μας.
Είναι ένας εγχάρακτος Οδηγός που οι Αθάνατοι φρόντισαν να υπάρχει, για κάθε έναν που θα ζητήσει να λάβει αυτές τις κατευθύνσεις.
Ο Βίος τους, αποτελεί όχι μόνον τη Μνήμη μας, αλλά το Μέλλον μας.

Ο Οίκος μας, ευχαριστεί τον Κύκλο των Φίλων που μας τίμησαν με την παρουσία τους αυτές τις ημέρες, τόσο στον Άρειο Πάγο, όσο και στην Οικία μας που στεγάζει τον Βωμό μας.
Και του χρόνου, Όρθιοι, Υπερήφανοι και με περισσότερες Νικητήριες μάχες. 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου