Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Μία διαφορετική προσέγγιση για το Νόημα της Παλινόρθωσης, των Εθνικών Αγώνων για Ανεξαρτησία, για την 25η Μαρτίου που έρχεται αδυσώπητη στη συνείδηση.



Πέραν από τους προφανείς λόγους και γεγονότα που μπορεί να κατανοήσει κάποιος σήμερα ότι η χώρα του-μας- είναι ένα κατεστραμμένο φρενοκομείο, και υπόδουλο, υπάρχουν και μερικές άλλες..λεπτομέρειες, σε μέγεθος οικοδομικών τετραγώνων ολόκληρων, που όμως πολλοί λίγοι θα διακρίνουν, ή θα ξεκινήσουν μία κινητοποίηση, θα διοργανώσουν μία πορεία διαμαρτυρίας, ή θα εκδώσουν, έστω, μία ξυλότυπη ανακοίνωση συνδικαλιστικής συνθηματολογίας σε δημοσιογραφικά αρεστή γλώσσα.
Διαβάσαμε πρόσφατα στην ημερήσια αρθρογραφία λοιπόν, την εκκίνηση διαδικασιών για τη δημιουργία πέντε (5) ακόμη εμπορικών κέντρων μαμούθ στην Αττική εκτάσεως άνω το 300.000 τετραγωνικών μέτρων, τα οποία θα προστεθούν ανταγωνιστικά δίπλα στα ήδη δεκάδες υπάρχοντα.
(Εδώ το διαβάσαμε https://www.briefingnews.gr/oikonomia/nea-emporika-kentra-mamoyth-stin-attiki )

Οι νέες αυτές επενδυτικές δραστηριότητες, δεν μοιάζουν να δυσαρεστούν κανέναν, αφού με μία πρώτη σκέψη, θέσεις εργασίας πάσης φύσεως θα ανοίξουν, και πολλά χρήματα θα αλλάξουν χέρια, με την μερίδα των Λεόντων Άλφα, Βήτα, Γάμα, και έως Ψ να νέμονται τα περισσότερα εξ αυτών των ποσών και προφανώς το ζαρκαδάκι Ωμέγα θα πρέπει χαμογελαστό να πει “ευχαριστώ” που του δίνουν την ευκαιρία να εργαστεί με μνημονιακά κριτήρια σε ένα σύγχρονο μεταρυθμιστικό περιβάλλον κλπ, κλπ. Εμπορικά κέντρα μαμούθ, για την εποχή του Διανοητικού Παγετώνα. Δίκαιο. Φυσικά και δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα θελήσουν να στερηθεί η οποιαδήποτε οικογένεια το δίκαιο εισόδημά της από την εργασία των μελών της. Και εμείς οι ίδιοι δεν ανήκουμε σε κάποιο από τα ακάματα τμήματα της κοινωνίας, και εξίσου δύσκολα προσπαθούμε καθημερινά να τα βγάλουμε πέρα ώστε να πληρωθούν οι κουραμπιέδες της κάθε βουλευτού που παίζει με τη λογική και την αισθητική μας σαν χαλασμένη εξάτμιση καταμεσής του μεσημεριού. Παλεύουμε και εμείς να παράξουμε για δοθούν οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων, καθώς και να ρεφάρει το δημόσιο από τις αρπαχτές των κάθε λογής κομπιναδόρων που παρασιτούν εντός του. Και φυσικά, έχουμε να πληρώσουμε αδρά και την εκκλησιαστική περιουσία που πρέπει με κάποιο τρόπο να γεμίσει πισίνες σε σχήμα τρούλου ώστε οι ρασοφόροι επιχειρηματίες να μπορούν να πληρώνουν το κάτι τοις τους για φιλανθρωπικό έργο ΜΚΟ.
Θα μας πείτε ότι ειρωνευόμαστε ε;
Καθόλου. Αν είναι αλλιώς τα πράγματα, δεν έχετε παρά να μας τα εξηγήσετε.




Καταναλωτές των χωρών ενωθείτε



Στην αρχή της ανακοίνωσής μας, είπαμε λοιπόν ότι υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες που αποδεικνύουν ότι η χώρα μας παραμένει μία αποικία, μία κατεχόμενη χώρα.
Μία χώρα, που το Πολιτισμικό Παρελθόν της, με την Ιστορία, την Κλασσική Παιδεία, τις Τέχνες, καθώς και τα υπαρκτά ερείπιά της, (τα ερείπια, σκέψου!) θα ήταν ικανά, να προσφέρουν, πλην του πολυπόθητου για τους Λέοντες πλούτου, πραγματική ευημερία, και ουσιαστική επανΆσταση στην Πατρίδα μας.
Έως σήμερα, δεν έχουμε δει από κανέναν απολύτως, να προσπαθεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε αυτό που θα μπορούσε να της εξασφάλιζε την Ανεξαρτησία της, και την προστασία της σε τεράστιο βαθμό. Την ανάπτυξη πολλών εκατοντάδων, ή και εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, Πανεπιστημίων, Σχολών, Σχολείων, και κάθε είδους Εκπαιδευτικού και Ερευνητικού Κέντρου, καθιστώντας την Ελλάδα μία, -πώς να το θέσουμε τώρα ώστε να το καταλάβουν κάποιοι;- Ελβετία, αλλά, με Πολιτισμικό Μέγεθος και όχι τραπεζικό.
Να αλλάξει γεύση η γνωστή καραμέλα από τα στόματα υπουργών” Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία μας” και να γίνει η Εκπαίδευση και οι Τέχνες είναι η Πρώτη Ιερά Οδός.
Από μία χώρα των 300 χαμογελαστών ευρώ-εργατών, να γίνει σε 5 γενεές η χώρα των Ελλήνων και πάλι.
Οι υδρογονάθρακες, εκτός από τις μάλλον αναπόφευκτες πολεμικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτου διαμετρήματος,που δείχνουν να ετοιμάζονται, επιφέρουν και μόλυνση στον μοναδικό μας φυσικό πλούτο.
Η Παιδεία πάλι, η Ελληνική Παιδεία, που το Πανεπιστήμιο του Yale με την Εβραϊκή επιγραφή στο οικόσημό του εμπεριέχει ως αναπόσπαστο κομμάτι της μαθησιακής ύλης του.
Και όλοι προσπαθούν να περάσουν τις πόρτες του.
Η Παιδεία αυτή, για την οποίαν, το Πανεπιστήμιο των Βαπτιστών στην Αμερική, πλήρωσε ένα τεράστιο ποσό, ώστε να αποκτήσει τους Παπύρους της Επικούρειας βιβλιοθήκης του Hercolanum για αποκλειστική τους μελέτη.
Αυτή είναι, για εμάς τουλάχιστο, η μοναδική Οδός Ελευθερίας.

Το Οικόσημο του Yale







Κάποτε, ένας διορατικός εχθρός των Ελλήνων, ο Αλή Πασάς, λίγο πριν ξεσπάσει ο γενικευμένος Απελευθερωτικός αγώνας, είπε: Εσείς οι Έλληνες κάτι μεγάλο έχετε βάλει στο μυαλό σας. Δεν δίνετε στα παιδιά σας χριστιανικά ονόματα, αλλά Ελληνικά. Σίγουρα κάτι μεγάλο έχετε βάλει στο μυαλό σας”.
Αυτή η ρήση ιδωμένη στο ιστορικό της πλαίσιο από μόνη της, θα ήταν αρκετή, αν υπήρχε η ελάχιστη λογική, να κατανοούσε ο μέσος πολίτης, τί θα έπρεπε να απαιτεί να γίνει. Άμεσα. Δίχως “μα”, δίχως “μου”.

Όμως, αντί αυτού, ζούμε απαθείς, να ακούμε τον πρωθυπουργό της χώρας που φοβάται και τρέμει τον σκιτσογράφο Αρκά, (που τολμά άκουσον-άκουσον να του πετάει κατάμουτρα χιούμορ),
 να καθυβρίζει όποιον άλλον διαφωνεί και δεν δέχεται τις φωτοτυπημένες από τους εργοδότες του Συμφωνίες των Πρεσπών για τη γνώμη ημών, ξέρουμε, να μας ανακοινώνει ότι θα λύσει το δημογραφικό πρόβλημα, όχι με το να στηρίξει την Ελληνική Οικογένεια έμπρακτα, αλλά με το να αλλάξει τον πληθυσμό και την Ταυτότητα των γηγενών για λόγους “Αριστερού ανθρωπισμού”.
 Λες και ο ανθρωπισμός είναι καφενείο της παράταξης να τους ανήκει. Το μόνο που τους ανήκει, και δικαιωματικά, είναι το ρεκόρ χρόνου κατάκτησης Χρυσής Μύτης Πινόκιο και η Παγκόσμια κατοχυρωμένη έννοια της Kolotoumbas "λόγω αυταπάτης πριν ρεαλισμού μετά".
Από kolotoumbes, τώρα και επενδυτές. Μια τετραετία δρόμος είναι.





Οπότε λοιπόν, ξέρουμε, ζητάμε πολλά, πάρα πολλά, για να εισακουστούμε -και-σε τέτοιες λεπτομέρειες περί Παιδείας, περί Ελληνικού Εθνικού Πολιτισμού.
 Η διαφορά μας όμως με άλλους, είναι ότι εμείς, θα συνεχίσουμε να τις διεκδικούμε έως τελευταίας μας ανάσας.Και με κάθε Τίμημα.

Όσοι σκύψουν ή σκύβουν ήδη φοβούμενοι, ας χαμογελάσουν. 300 ευρώ είναι αυτά ματωμένα και αγιασμένα δια του σταυρού από αφορολόγητη περιουσία. Να μην είναι αχάριστοι. Εμπρός, χαμογελάστε και καλή 25η Μαρτίου.

Οίκος Ελλήνων Εθνικών - Θύρσος











Οδηγίες για όσους τις χρειάζονται 






2 σχόλια:

  1. Την ανάπτυξη πολλών εκατοντάδων, ή και εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, Πανεπιστημίων, Σχολών, Σχολείων, και κάθε είδους Εκπαιδευτικού και Ερευνητικού Κέντρου.
    1) Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΔΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΙΝΣΤΙΙΤΟΥΤΑ κ.λ.π, ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ, ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ, ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ (Ο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ).

    Οι υδρογονάθρακες, εκτός από τις μάλλον αναπόφευκτες πολεμικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτου διαμετρήματος,που δείχνουν να ετοιμάζονται, επιφέρουν και μόλυνση στον μοναδικό μας φυσικό πλούτο
    2) ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ "ΜΟΤΟ" ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΝΗΞΕΡΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΝΟΗΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ. Η ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΧΥ. ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΓΕΩ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ. ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ. ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ, ΤΕΘΕΙ ΔΙΛΗΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ή ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ" , ΠΑΛΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΡΑ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΜΕΤΑ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ.

    Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΦΡΕΝΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ 75%, ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ, ΑΛΛΑ Ο ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ, ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ.
    ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ , ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΥΚΝΥΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΕΚΠΑΤΡΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ , ΟΠΩΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ.

    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΤΑΝ ΘΝΗΣΙΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΘΝΟΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΗ. Ο ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟΣ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ, ΜΕ ΚΡΑΤΩΝΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΥΠΟΒΟΣΚΩΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ" ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΜΕΑ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΟΡΘΩΣ, "ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ", ΤΟ ΠΩΣ ΔΛΔ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ , ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΑ ΕΚΛΕΙΠΕΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΕΣΕΙ.
    https://isxys.blogspot.com/2017/08/spiral.html

    ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ "ΘΥΡΣΟΥ", ΓΡΑΦΩ ΠΛΕΟΝ ΣΠΑΝΙΩΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΜΕ ΛΥΠΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΙΧΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ. ΕΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ , ΕΧΕΤΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΑ "ΘΕΣΦΑΤΑ" ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΑΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ "ΚΡΑΤΟΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΟΤΕ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρέπει να σας πούμε αγαπητέ Κουρήτα, ότι μιλάμε από μία διαφορετική προσέγγιση στα πράγματα.
    Ας δούμε λοιπόν πώς έχουν τα πράγματα.
    Το είδος της Παιδείας, και των Ιδρυμάτων της, είναι που επιθυμούμε να διευρυνθεί αφού πρώτα, γκρεμιστεί παντελώς αυτό το ήδη που υφίσταται.
    Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η έρευνα και η Παιδεία αποτελούν την βάση όλων.
    Ζώντας λοιπόν στην εποχή που έχει μεγαλύτερη αξία και ισχύ η "ΕλληνοΓερμανική", η "ΕλληνοΑμερικανική" ή άλλη κατεύθυνση, στην ουσία, ζείτε και ζούμε ακριβώς το προιόν αυτών.
    Εμείς, με τη σειρά μας, προτείνουμε την κατεύθυνση της αποκλειστικώς Ελληνικής Παιδείας.
    Για να μην χρειάζεται να πηγαίνουν στην Αγγλία φιλόλογοι να σπουδάσουν με κάποια ουσία και αντίκτυπο αυτό που έχει γεννηθεί εδώ, και που θα οφείλαμε να το έχουμε πρώτο και κύριο άξονα υπόστασής μας.
    Προφανώς και γνωρίζουμε ότι έχουμε πολλά κτήρια. Παιδεία δεν έχουμε όμως να στεγάσουμε εντός τους. Ακόμη και η όψη, ή ο τρόπος της εκμάθησης μπορούν να αλλάξουν. Και για εμάς, πρέπει και είναι μονόδρομος.
    Για να βγάλουμε λοιπόν τους υδρογονάθρακες και να "γιγαντώσουμε" οικονομικά, και για να μπορούμε να το κάνουμε σωστά και με όφελος πρωτίστως για τους Έλληνες, πρέπει να καλύψουμε πολλά άλλα.
    Όπως βλέπετε, έως σήμερα, καμία ουσιαστική προστασία δεν έχουμε. Σπρωχνόμααστε σε συμφωνίες τύπου Πρεσπών, για να κλείσουμε θέματα όπως-όπως, έρχεται η Θράκη και το Κυπριακό, και ούτε καν σε αυτά δεν φαίνεται να μπορεί να ασκηθεί μία διπλωματία προστασίας.
    Για το οικολογικό κομμάτι, ο καθένας έχει τις ευαισθησίες του. Εμείς λέμε, και δεν μας νοιάζει καθόλου να μας λένε "οικολόγους", έχουμε ονοματεπώνυμο δικό μας δεν χρειαζόμαστε άλλο, λέμε λοιπόν, ότι η Γη μας, χρειάζεται περισσότερο σεβασμό, και επίγνωση. Επιθυμούμε να γίνουν όλα προσεκτικά και δίχως επιβάρυνση. Προέχει να φτιάξουμε εμάς και την υπόστασή μας πριν αποφασίσουμε να τρυπάμε από εδώ και από εκεί. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να επιβαρυνθεί το περιβάλλον και ο φυσικός μας πλούτος.
    Για τι θέμα του κρατικού παρεμβατισμού και της νεοσοβιετίας της εθνοαποδόμησης, εμείς από πλευράς μας, όπως κατανοείτε, ούτε εθνοαποδομητικοί είμαστε, ούτε κρατικολάγνοι.
    Εσάς μπορεί να σας λυπεί το άρθρο μας, εμάς μας ικανοποιεί ότι εκφράζετε τη γνώμη σας με επιχειρήματα, και σας ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή