Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Στο Ιερό των Νυμφών στην Αθήνα. Εκεί όπου τα χέρια της μισαλλοδοξίας και της πολιτισμικής αυτοκτονίας προσπάθησαν να απλώσουν τη σκιά τους ως χαρακιές


Ο Οίκος μας, επανά-δραστηριοποίησε τις δημόσιες δραστηριότητες και Συνάξεις του.
Την Κυριακή 17 Μαίου, βρεθήκαμε, όπως τακτικά αυτό λαμβάνει χώρα,
στο Ιερό των Νυμφών των Αθηνών, όπου και τελέστηκε Ιεροπραξία συμφώνως με τα λατρευτικά Οικιακά μας τυπικά υπέρ των οικογενειών εντός του ευρύτερου Οίκου.











Και θα ήταν όλα ευχάριστα και ομαλά αν είχε μόνον έτσι.
Η εικόνα που παρουσίαζε το Ιερό στο μεγαλύτερο εύρος του περιβόλου του και ο Βωμός μας, δ ε ν ήταν αυτή η οποία και είχαμε συνηθίσει να συναντούμε στις τακτικές μας επισκέψεις και τις Συνάξεις μας στο σημείο.


Μπορεί ανά διαστήματα να διακρίναμε διάσπαρτα απορρίμματα εδώ και εκεί,
αλλά αυτή τη φορά, ο χώρος είχε μετατραπεί, δυστυχώς, σε ένα τεράστιο αποχωρητήριο καθώς, τα όποια -ανάξια άλλου χαρακτηρισμού-δίποδα είχαν περάσει από εκεί, είχαν πλην των περιττωμάτων τους, φροντίσει να αφήσουν πίσω τους και τα χαρτιά τους που διασκόρπισαν παντού.

Η εύρεση υπολειμμάτων υλικών για παρασκευή ναρκωτικών ουσιών προς χρήση, δεν γνωρίζουμε κατά πόσον αφορούσε τα ίδια δίποδα που άφησαν τα περιττώματα τους, αλλά όπως και να έχει επισυνάπτονται των ευρημάτων.
Το δε όμως χειρότερο από όλα, το οποίο και δ ε ν πρόκειται να αφήσουμε να πέσει κάτω έτσι ή να το προσπεράσουμε απλώς σημειώνοντάς το, είναι η δυσάρεστη ανακάλυψη της χάραξης του Βωμού με σταυροειδής χαρακιές, οι οποίες και σαφέστατα δεν υπήρχαν εκεί κατά την τελευταία μας επίσκεψη η οποία και είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.
Και ακριβώς επειδή η Ελλάδα, παράλληλα με όλη την Ευρώπη, δείχνει να βρίσκεται υπό ένα καθεστώς περιδίνησης και απώλειας των τελευταίων τυχόν ψηγμάτων πολιτισμικής μνήμης που της είχαν απομείνει, θεωρούμε ακριβώς αυτόν τον λόγο αρκετό ώστε να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε,- αν και μπορούμε να εικάζουμε με κάποια ασφάλεια εν τούτοις-, για το αν οι χαράξεις επάνω στη στήλη του Βωμού είχαν μισαλλόδοξους θρησκευτικούς λόγους ώστε να οδηγήσουν το χέρι που τις έκανε, ή απλώς πρόκειται για αποβλακωμένα και απολίτιστα όντα που περιφέρονται απλώς ανάμεσά μας αναμένοντας άσκοπα την ολοκλήρωση των ημερών τους έως να γυρίσουν στο πουθενά από όπου προήλθαν. Σε κάθε περίπτωση όμως το αποτέλεσμα είναι υπαρκτό.


Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε, είναι ενδεικτικές ελάχιστων μόνον ευρημάτων και
όχι των συνόλων που εντοπίσαμε. 









Μπορεί λοιπόν να μη γνωρίζουμε ποιος ή ποιοι φρόντισαν να χρησιμοποιήσουν τέτοιο μένος και μίσος και γιατί, αλλά από πλευράς του Οίκου του Θύρσου, κινήθηκαν ήδη όλες οι διαδικασίες ώστε να υπάρξει ενημέρωση των αρμοδίων, και για την αίτηση αποκατάστασης και προστασίας του Βωμού μας  ο οποίος αν και για τις κρατικές αρχές δεν αποτελεί παρά έναν ακόμη αρχαιολογικό χώρο, στερούμενου κάθε Ιερότητας, εν τούτοις έστω και έτσι, οφείλει να τον προστατέψει συμφώνως με τις κείμενες διατάξεις των νόμων.



Ο Οίκος μας ανακοινώνει επίσης και από αυτή τη στιγμή, αποφεύγοντας τις κάθε τυχόν σκόπιμες "παρεξηγήσεις άγνοιας" από διάφορους κύκλους ανθρώπων ή όντως παρεξηγήσεις τρίτων ή τέταρτων μερών σχετικά, το ότι θα Τελέσει την εγκύκλια Ιεροπραξία του για τον Εορτασμό του Θερινού Ηλιοστασίου στον Βωμό των Νυμφών την Κυριακή 21 Ιουνίου, καθώς επίσης και θα συνέλθει σε Συντακτική των Μελών του, όπως αυτή λαμβάνει χώρα π ά ν τ ο τ ε, πριν την 26η Ιουνίου, όπου και τότε θα τελέσουμε στην ετησίως εγκύκλια -τηρούμενη με κάθε συνέπεια-, Ιεροπραξία του Οίκου μας, προς Τίμηση του Εθνεγέρτου Πλήθωνος Γεμιστού και του Πνευματικού Οδηγού του Οίκου μας, του Εστεμμένου Φιλοσόφου μας, Αυτοκράτορα Ιουλιανού, η οποία θα λάβει χώρα επί της κορυφής του λόφου του Αρείου Πάγου των Αθηνών.



Καθώς η ημερομηνία του Θερινού Ηλιοστασίου είναι και η Γενέθλια ημερομηνία Ιδρύσεως του Οίκου μας, καλούνται όλα τα Μέλη, οι Φίλοι του στενού αλλά και του ευρύτερου Κύκλου, όπως επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Οίκου ώστε να εορταστεί κατά τον δυνατόν ευρύτερο κύκλο Φίλων και Συγγενών η δεκαετία από την Ίδρυση μας.

ΟΕΕΘ



2 σχόλια:

  1. Οι εβραιοχριστιανοι παραμονευουν,για να βγαλουν το μισος τους τη χολη τους τον σκοταδισμο τους,στον αιωνιο Ελληνικο παγκοσμιο πολιτισμο...Ελλας ειναι οι Θεοι,οι Ημιθεοι ,οι Ηρωες,ο παγκοσμιος Ελληνικος πολιτισμος,το απεραντο γαλαζιο και το Πανιερο Φως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Νέαρχε", ο σκοταδιστής άνθρωπος, ο φανατικός, ο μισαλλόδοξος, δεν είναι "εβραιοχριστιανός".Αποτελεί αδόκιμο όρο. Είναι μονοθεϊστής συνειδητός και εξουσιομανής. Αποφεύγουμε τον όρο "εβραιοχριστιανός", αφού η γενίκευση αυτή μπορεί να κοχλάζει οργή και μίσος, τα οποία και τα δύο, δεν μας είναι ούτε αρεστά, ούτε χρήσιμα, και ούτε παράγουν Πολιτισμό, αντιθέτως, τον ακυρώνουν. Μπορεί με αυτό τον όρο να στοχοποιούνται συνάνθρωποί μας στους οποίους επιβλήθηκε μία ιδέα και δεν τους αξίζει να γενικεύονται ως ένοχοι οι ίδιοι απλώς και μόνον για αυτό.
      Ο Πολιτισμός πρώτα πρέπει να μας διαπερνά τους ίδιους, αν θέλουμε να τον διαδίδουμε.
      Αυτοί που χάραξαν τον Βωμό, είτε είναι κενοί Πολιτισμού, είτε κενοί νοημάτων στη ζωή την ίδια.

      Διαγραφή