Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Εκ μέρους των «τρελαμένων του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού», προς τον Παύλο Πολάκη του ΣΥΡΙΖΑ

Η ακόλουθη επιστολή μας, θεωρήσαμε ότι ήταν αναγκαία, ώστε να υπάρχει μία ίση αντιμετώπιση δια του λόγου προς υβριστές και άκαμπτους πολιτικούς, έστω και αν γνωρίζουμε, ότι θα έχουμε δυσανάλογα μικρή κάλυψη. Μας είναι αδιάφορος ο κάθε ένας πολιτικός ως πρόσωπο.
Ξεχωρίσαμε απλώς την τόσο αγενή στάση ενός εξ αυτών και θελήσαμε να καταγραφεί και η από μέρους μας θέση απέναντι σε κάθε ανάλογη στάση.
 
 
 
" Παύλε Πολάκη
Τώρα, που δεν κάθεται καθόλου μα καθόλου, κανένας «κουρνιαχτός», αλλά αντιθέτως
όλο και αναταράζεται, θέλουμε να σου απαντήσουμε και εμείς με τη σειρά μας
σε κάποιες επισημάνσεις σου που έθεσες δημοσίως.
Συνέκρινες την συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε αυτό του 92 και της Κυριακής.
Υποβίβασες το μέγεθος του πλήθους των συμμετεχόντων με τόσο φθηνό τρόπο, μάλλον για να εμψυχώσεις τους ψηφοφόρους σου εικάζουμε, όταν οι φωτογραφίες, τα βίντεο,
και εν τέλει, οι απογοητευμένες φωνές των συντρόφων σου μιλούν αλλιώς.
Ακόμη όμως και αν ήταν όπως θα το ήθελες, 90 με 100 χιλιάδες έγραψες, ανακουφισμένος δήθεν για «λιγότερη συμμετοχή», θα έλεγε κανείς ότι φέρθηκες απερίσκεπτα να το δηλώνεις έτσι, αφού κάποια συμπεράσματα εξάγονται αβίαστα.
Βλέπεις Παύλε, εύκολα αναλογίζεται κανείς, ότι το 92, ακόμη έφτανε να εργάζεται ένας ή μία στο σπίτι για να μπορεί να θρέψει με την ελάχιστη αξιοπρέπεια την οικογένειά, ενώ σήμερα πολλοί, μα πάρα πολλοί συμπολίτες μας δεν φτάνει ο μισθός τους για να ζήσουν οι ίδιοι.
Υποθέτεις φανταζόμαστε, πόσο ακριβά κοστίζει να μετακινηθεί κάποιος από κάθε γωνιά της Ελλάδος για να στηρίξει το αγνό και αυθόρμητο αίτημα προστασίας της Μακεδονίας μας.
Τότε Παύλε, τα σχολεία, αφού φρόντιζαν οι καθηγητές να έχουν ενημερώσει τους μαθητές περί τίνος επρόκειτο, έστω και κουτσά, ύστερα έκλειναν, παροτρύνοντας τους μαθητές να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις. Τα λεωφορεία μετακινούσαν μαζικά τους ανθρώπους του μόχθου, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους ανέργους.
Σήμερα, ξεχάσατε τα «δεν πληρώνω αδίκως διόδια» και φρακάρατε εντέχνως έως και τα διόδια πριν την είσοδο της πόλεως μήπως και σταματήσετε τα ναυλωμένα με το αίμα των κόπων τους πολιτών που κατέφθαναν.
Τότε Παύλε, ουδείς πολιτικός πρώτης γραμμής προσπάθησε να σταματήσει τη διενέργεια συγκεντρώσεων, αντιθέτως, φρόντιζε να βάζει και τη λαϊκίστική του σάλτσα μήπως και φανεί λίγο πιο πατριώτης (φευ!) και άρα, αρεστός αργότερα στην κάλπη.
Σήμερα Παύλε, τα κανάλια που σιώπησαν προκλητικά (αυτοβούλως άραγε;), εσείς όλοι, που ιδρώσατε από αγωνία, αν είχατε τα νομικά μέσα, εικάζουμε ότι ίσως και να απαγορεύατε τη συγκέντρωση με κάποια νομικίστικη δικαιολογία, αλλά πιο πολύ για την ικανοποίηση της διεθνιστικής σας επιθυμίας, προϊόν της -για εμάς τουλάχιστον- άκαμπτης και παρωχημένης ιδεολογίας σας, που βλέπει πίσω από κάθε τι που απλώς δεν συμφωνείτε λογιών «-ισμούς», μήπως και τρομάξει ο απλός και ανένταχτος.
Της παραταξιακής σας ταυτότητας και συνείδησης που δεν μπορεί να είναι ουσιαστικά πατριωτική και ενωτική για το καλό και τα δίκαια ενός Έθνους, παρά μόνον «μαρξιστικό»-απολιθωμένη. Όπως την λέτε, «ταξική», και βαριόμαστε απύθμενα έως και μας εξοργίζει, να το ακούμε μέσα από τον ήχο των παχυλών και ελαφρότατα φορολογούμενων σε σχέση με τον λαό, αμοιβών σας εκεί στα μπουρζουάζικα μπαλκόνια και σαλόνια της εξουσίας, ενώ εμείς εδώ κάτω η πλειοψηφία, μοχθούμε αγρίως από τα «σκισμένα σας μνημόνια», από τα «φταίνε οι άλλοι, όχι εμείς» να αντιπαρερχόμαστε κάθε μέρα στα σκληρά 12ωρα, και βάλε, φορομπηχτικής και φτωχοπληρωμένης εργασίας μας, τα «όχι σας που έγιναν ναι», τους «σιωπηρούς σας συμβιβασμούς», τα «τελευταία μέτρα», τα «βγαίνουμε στις αγορές», τα «νταούλια που θα χτυπάνε και θα τους χορεύουμε» και τις λοιπές κορώνες που καμία μα καμία αντιστοιχία δεν έχουν στις ζωές μας. Kolotoumba λένε στο εξωτερικό, και εννοούν την στάση σας την κυβερνητική αν σας θυμίζει περί του τί εννοούμε.
 Τότε και τώρα Παύλε Πολάκη, τα ίδια κάνατε και κάνετε οι πολιτικοί.
Υπόσχεστε την πρώτη μέρα ότι θα είστε η «κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», και την δεύτερη ξιφουλκείτε προς όσους δεν αποτελούν κομματικό και παραταξιακό πελατολόγιό σας, με χαρακτηρισμούς και κατηγοριοποιήσεις που απλώς ακυρώνουν τον θεσμικό σας ρόλο.
Τον ακυρώνουν Παύλε.
Επί του προκειμένου λοιπόν, εμείς οι «τρελαμένοι του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού» όπως μειωτικά μας ανέφερες, πες μας και Παγανιστές, δεν θα σου πούμε όχι, είμαστε και το χαιρόμαστε άλλωστε, για να σου μιλήσουμε ευθέως, που μας θεώρησες ότι πρωταγωνιστήσαμε μεταξύ άλλων στη Θεσσαλονίκη (δεν το κάναμε, λίγοι είμαστε σε αριθμούς, για την ώρα), παρατήσαμε τα σπίτια μας και τις εργασίες μας, τα μικρά ή άρρωστα για να ταξιδέψουν παιδιά μας, γραίες και γέρους, μαζέψαμε ότι χρήματα μπορούσαμε, βάλαμε από το υστέρημά μας αναμεταξύ μας για όποιον δεν είχε, μείναμε άυπνοι, ταξιδέψαμε άλλοι λιγότερες και άλλοι περισσότερες ώρες, για να διεκδικήσουμε το μοναδικό πράγμα που δεν θα σας επιτρέψουμε με κανέναν, μα με κανέναν τρόπο να μας το στερήσετε.
Την αυθεντική Εθνική μας Ταυτότητα και την αξιοπρέπειά μας.
Την Ψυχή της Γης μας κύριε Παύλε.
Αδιαφορούμε για την «αριστερά» ή την «δεξιά» Παύλε. Εντελώς αδιαφορούμε. Ίσως και να μας ανακατεύει το στομάχι πλέον η πολιτικάντικη εσωστρεφής αγωνία σας.
Δεν ασχοληθήκαμε να σχολιάσουμε τα υπόλοιπα περί Καραμανλή, Σαμαρά, κλπ που αναφέρεις, γιατί μια από τα ίδια είναι όλα. Κυκεώνας άνοστος, δαπανηρός και μπαγιάτικος.
Το κείμενό σου λοιπόν, που κατέληγε σωτηριολογικά να αναδείξει την παράταξή σου ως «πατριωτική» και άλλα τέτοια, μπορεί να εμψυχώνει τους συνοδοιπόρους σας μπροστά στη δεδομένη και έμπρακτη άρνηση να σας υπακούσουν, 500.000 χιλιάδων Ελλήνων Παύλε, μισού εκατομμυρίου που ποιοτικά είναι πολύ μα πολύ ανώτερος αριθμός από το πιο βατό οικονομικά και κοινωνικά «92», και αν έμενε εκεί, θα μας ήταν αδιάφορο ως ένα κείμενο εσωτερικής κατανάλωσης, αλλά, άρχισες τους εύκολους χαρακτηρισμούς και την εσκεμμένη πόλωση. Παλαιό το κόλπο.
Παύλε, και κάθε Παύλε, η θεσμική σας θέση, σας φέρνει και σας υποχρεώνει ρητώς, ως υπηρετούντες του συνόλου, και όχι ως εξουσιαστές και αυτό-οριζόμενους κριτές του.
Εσείς κρίνεστε σε πρώτη ανάλυση, εμείς ακολουθούμε και οφείλουμε την αυτοκριτική μας.
Οφείλετε να ακούτε με ηρεμία και να δίνετε την απόφαση στον λαό όποτε σας το ζητήσει με κάθε δεδομένη σιγουριά.
Μπροστά σε ένα δημοψήφισμα που ακούστηκε και που θα χάνατε όμως, καταρχήν σπεύσατε να το αρνηθείτε σύσσωμοι όπως-όπως, και τώρα, την επαύριον την ήττας σας της όλης προσπάθειας σας να σαμποτάρετε την συγκέντρωση των απλών Ελλήνων, σπεύδετε να τους κατατάξετε και να τους ανακατέψετε στις ανακοινώσεις σας με όποιον έχετε αντίπαλο μήπως και σώσετε την παρτίδα.
Και απλώς να μας κάνετε να σας αποστραφούμε ακόμη περισσότερο.
Μπορεί και να σας πιέζουν άνωθεν δυνάμεις των εταίρων μας ..δανειστών και των φίλων αλλά τελικώς όχι και τόσο φίλων μάλλον, της γραφει
οκρατίας των δυνάμεων της Ε.Ε.
Ποιος ξέρει; Δεν μας το λέτε και ας βοούν και τα πεζοδρόμια ότι κάτι αυτό γίνεται.
Και εσύ/εσείς, τον «χαβά» σας. Μπλα και μπλα και μπλα, αριστερά και φιλελέ και δεξιά.
Είδες Παύλε;
Εμείς, μία μικρή συλλογικότητα «τρελαμένων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού», δεν σου απευθύναμε τίποτε απολύτως από τα φιλοσοφικά ρητά , δεν θεολογήσαμε για να παραδειγματίσουμε, ούτε σου φέραμε ως αντιπαραβολή κάποια ιστορικά παραδείγματα της «αρχαίας» περιόδου που μας… «τρελαίνει».
Σου απευθύναμε έναν καθώς πρέπει, στο ύφος που σε ακούμε συνήθως, σύγχρονο λόγο, γιατί ως «τρελοί της αρχαιότητος», πράττουμε όπως η συνείδησή μας και ο Πολιτισμός μας, μας προτρέπει, διατηρώντας την Προγονική Παρρησία στο λόγο μας και την Ανδρεία μας, και σου επιστρέφουμε κάθε χαρακτηρισμό απέναντί μας, απλώς ως ανεπίτρεπτο.
Σταματήστε όλοι σας εκεί να παραταξιολογείτε επάνω στην Πατρίδα μας ντύνοντάς την βιαίως στα χρώματα των νεωτεριστικών και αδιέξοδων ολοφάνερά ιδεολογιών σας.
Ο μειλίχιος και αέναος Εθνικός μας Πολιτισμός, η Ιερή μας πολύπαθη Γη, και οι γενιές που έπονται, απαιτούν να φερθείτε αναλόγως.
Και αν αυτά δεν σας λένε τίποτε, φέρσου τουλάχιστον εσύ με κάποια ευγένεια και πάψε τους εύκολους χαρακτηρισμούς προς  Έλληνες Πολίτες που δεν τιμούν την θεσμική σου Πολιτειακή θέση.
Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σου."


 Οίκος Ελλήνων Εθνικών «Θύρσος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου