Οι Εκδοτικές μας προσπάθειες συνεχίζονται, και με την ευκαιρία της αναγκαστικής, μα απολύτως χρήσιμης και αναγκαίας κατάστασης αυτοπεριορισμού στις οικίες μας καθώς εξελίσσεται η ανάπτυξη της ίωσης, προσφέρουμε το από καιρό υποσχόμενο δεύτερο μέρος των μεταφράσεων
στο έργο-σταθμό στην μελέτη των Ελληνικών λατρευτικών Εθών σε σχέση με τις Ελεύθερες Πόλεις
του Ελληνισμού,του Λουίς Φαρνέλ.
Στο δεύτερο αυτό μέρος, μεταφράστηκε και σας παραδίδουμε, το κεφάλαιο για τον Θεό Κρόνο.
Ο Τιτάνας Κρόνος, ο οποίος ανήκει στους "Γηραιούς ή Παλαιούς Θεούς" (όπως και η Θέμιδα, η Ρέα, η Μνημοσύνη και άλλοι) δηλαδή στην αρχέγονη Θεική Τάξη, η οποία ηττήθηκε και παραχώρησε την εξουσία στην Ολύμπια Τάξη, έχει υπάρξει συχνά αντικείμενο σχολίων με φαντασιώσεις, πότε παιδαριώδεις και πότε ανόητα φοβικές, καθώς επίσης, έχει αποτελέσει "αγαπημένη" οντότητα σύγχρονων σκοταδιστικών και μάλλον εκτρελαμένων κύκλων που δραστηριοποιούνται στον αποκρυφισμό, στην αποκαλούμενη "αριστερή ατραπό", εμπλέκοντας δόλια ή απλώς ηλιθιωδώς τον Ελληνισμό με κάθε είδους μονοθεϊστικές δοξασίες συγκρητισμού, που σκοπό έχουν να δικαιολογήσουν και να "νομιμοποιήσουν" τις παραφυάδες όπου αναπτύσσουν και αναπτύσσονται.
Ο Φαρνέλ, σκάβει στα στοιχεία της εποχής του, και διακρίνει ψύχραιμα μέσα από την Ιστορία,
τον τρόπο όπου ο Ελληνισμός στις Ελεύθερες Πόλεις του, προσλάμβανε και αντιλήφθηκε την οντότητα του Τιτάνα Κρόνου, προσπαθώντας να εντοπίσει τη διαδρομή ανά τα χρόνια, την προέλευση, τις πιθανές ομοιότητες με άλλες Παραδόσεις κλπ.
Επιλέξαμε επίτηδες να βάλουμε ως τίτλο το "Θεός Κρόνος", αντί του "Τιτάνα" όπως συνηθίζεται,
όχι φυσικά επειδή μας ενδιαφέρει να αναπτύξουμε αυτό που βλακωδέστατα κάποιοι κύκλοι ανθρώπων ονομάζουν ως "Τιτανοτυφωνειο λατρεία" (...).
Για εμάς όλοι αυτοί που σκέφτονται και αντιλαμβάνονται κατά αυτόν τον τρόπο το Ιερό και τις Θεϊκές Τάξεις, αποτελούν καμένα- κατά κυριολεξία- μυαλά και καθόλου δεν μας αφορά καν η γνώμη τους ούτε επιθυμούμε τον παραμικρό συσχετισμό μαζί τους.
Σκοπός μας είναι να προσδώσουμε στο Ιερό, σε όλες τις μορφές που γίνεται αντιληπτό στον Έλληνα Άνθρωπο, το καθαυτό αξιακό του. Και η Τιτανική μορφή του Κρόνου, αν και ηττημένη, παραδίδουσα τα Σκήπτρα ως όφειλε και έπραξε στον Μέγιστο Δία, έχει το δικό της σημείο αναφοράς στην Ελληνική Θεολογία και στη Γενεαλογία των Θεών.
Οπότε, και επειδή η Ελληνική βιβλιογραφία στο διαδίκτυο είναι σχεδόν ανύπαρκτη, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, να παραδώσουμε αυτό το τμήμα της μετάφρασης του έργου του Φαρνέλ.
Θα προσπαθήσουμε σύντομα να εκδώσουμε το επόμενο κεφάλαιο, ακόμη και εντός του θέρους.
Καλήν Ανάγνωση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου